Magistrát sa chystá vybudovať na území mesta prvú cyklotrasu

05.10.2011 Snina

Snina 5. októbra (TASR) - Sninská radnica hľadá v týchto dňoch prostredníctvom verejnej súťaže dodávateľa tovarov a služieb pre realizáciu projektu nového cyklochodníka s názvom Za históriou Sniny. Trasa pre cyklistov s deviatimi tematickými zastávkami bude v prípade jej vybudovania jedinou a prvou svojho druhu na území mesta.
O realizáciu projektu sa môžu uchádzať prostredníctvom zaslaných ponúk na adresu magistrátu jednotlivé podnikateľské subjekty do 14. októbra tohto roka. Ako TASR informovala hovorkyňa radnice Zuzana Krupa, mesto chce cez externého dodávateľa zabezpečiť výrobu a montáž informačných panelov po trase cyklochodníka, máp a komplexného systému orientačného značenia. \"Predmetom zákazky bude aj grafické spracovanie a tlač viacjazyčných propagačných materiálov, vrátane návrhu loga cyklotrasy,\" doplnila Krupa.
S výstavbou nového cyklochodníka na území Sniny ráta tohtoročný rozpočet mesta. Realizácia projektu by mala byť ukončená do 45 dní od nadobudnutia účinnosti zmluvy o dielo uzavretej medzi mestom a dodávateľom tovarov a služieb.
Trasa cyklochodníka bude mať podľa hovorkyne radnice deväť tematických zastavení, a to pri rímskokatolíckom kostole, pamätníku Československej republiky, kaplnke Rhollovcov, soche Jána Nepomuckého, miestnom kaštieli, historickom parku, pravoslávnom chráme, vojenskom cintoríne, ako aj rybníku Mlynisko.
Informačné mapy zobrazujúce smer cyklochodníka plánujú umiestniť následne na troch miestach a to pri železničnej stanici, rímskokatolíckom kostole a ďalšia bude v centre mesta. \"Celková dĺžka cyklotrasy je naprojektovaná na osem kilometrov,\" uzavrela Krupa.
 

Vyberte región

mark